Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Hommage aan onze Helden

Op zaterdag 20 oktober vanaf 19:30 uur is er een soirée in de Meervaart waarin de 1e generatie gastarbeiders geëerd wordt met o.a.:

Comedy: Omar Ahaddaf, Hakim Traidia, Yahia PezPak, Mimoun Ouled Radi en de Borrelnootjez.
Debat: met de historicus Herman Obdeijn samen met  ouders en hun kinderen over hoop en toekomst o.l.v. Ahmed Larouz.
Muziek: Karima El Filali, Amir El Hadji, Dakka Marrakchia Bahae en IkDriss band

Na afloop zijn er hapjes en is er een afterparty met DJ T.E.K. en live muziek.
Hoofdprogramma: de musical ‘Ik, Driss’ om 20:15 uur met Mohammed Azaay, Jennifer van Brenk, Fahd Larhzaoui, Marloes van de Heuvel, Mohammed Chaara en Sinan Eroglu.

De Grande Soiree wordt georganiseerd in samenwerking met de Meervaart, MelyoonTANSMarokko FondsAtlasBridges, Maroc Relief, Bladi Magazine, Theatergroep Noor(Hodja.nl), Cyborg, Meram Restaurant en New West Fest.

Tickets zijn te bestellen via : www.meervaart.nl

voorverkoop 10 euro

aan de deur 15 euro
De hoofdmoot van de avond is de musical ‘Ik, Driss’ om 20:15 uur in de rode zaal.
‘Wie twijfelt over de multicultistad: gaat Driss zien!’ kopte de Volkskrant. Zet een beetje romantiek, vrolijkheid en hartverwarming bij elkaar, voeg daar integratie, gastarbeiders
en een musical aan toe en dan krijg je: Ik, Driss; de musical. Een verhaal over eerste gastarbeiders in Nederland waarbij de Marokkaanse hoofdrolspeler zo goed integreert dat er
een huwelijk plaatsvindt tussen de twee culturen.

In de jaren 70 begon er in het NRC Handelsblad een veelgelezen feuilleton over een jong Marokkaanse gastarbeider die in de jaren zeventig in de vishaven van IJmuiden werkte. Dit resulteerde in het boek ‘Ik, Driss’. De auteurs, Asis Aynan en Hassan Bahara zijn zelf kinderen van eerste generatie gastarbeiders en werden geïnspireerd door de verhalen van hun ouders en de fascinatie door foto’s uit die tijd met afros en wijde pijpen. Dit boek werd door Bart Oomen tot een musical herschreven waar hij de focus zet op een romance.

Het verhaal speelt zich af in de jaren ’70, als de jonge Fahd Larhzaoui (Driss Tafersiti) naar Nederland komt en bij zijn neef (Mohammed Chaara) en zijn Turkse vriend gaat wonen. Hij gaat te werk als scholstapelaar in een vishaven in IJmuiden daar leert hij Jeniffer van Brenk (Jolanda) kennen en wordt op slag verliefd. De broer van Driss, de charismatische Mohammed Azaay is tegen de vrije levenswijze in het westen.
Het is een stuk dat erg herkenbaar is voor het Marokkaans, Turks en Nederlands publiek. Een feelgoodverhaal dat het publiek aan het lachen maakt. Met uitvergrote afbeeldingen van mannen met wijde pijpen en afro’s als decor is het een hartverwarmend stuk. Kortom een musical waar je geen spijt van zult krijgen! ‘..het happy end roept onweerstaanbare heimwee op naar de minder gespannen tijden van toen..’ De NCR.

meervaart:

www.meervaart.nl

020-4107777  De Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE A’dam

Voor foto’s of extra info: pr@meervaart.nl 020-4107713

 

Melyoon ways to live: www.melyoon.nl  | info@melyoon.nl

Related Posts