Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Network Meeting “Discrimination” 1-12

Published on: 20 Nov, 2011  |   Author: webmaster

Discriminatie_poster.jpg

Op donderdag 1 december organiseert de afdeling Burgerschap en Diversiteit van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling haar jaarlijkse Netwerkbijeenkomst met dit keer als thema ‘Discriminatie’.

Discriminatie. Amsterdam is er klaar mee.

In Amsterdam zijn tolerantie en gedeeld burgerschap centrale waarden. Dat betekent dat iedereen vrij is te zijn wie hij of zij is. Wij accepteren niet dat mensen in hun vrijheid worden aangetast vanwege hun godsdienst, seksuele geaardheid, afkomst of geslacht. Daarom heeft Amsterdam voortdurend aandacht voor het bestrijden van discriminatie.

Netwerkbijeenkomst Burgerschap en Diversiteit.

Tijdens de netwerkbijeenkomst steken wij de hand in eigen boezem. Welke vooroordelen en stereotypen hebben wij zelf? En hoe beïnvloedt dit ons gedrag? We gaan in gesprek met mensen uit het veld zoals het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam en prominente Amsterdammers. Persoonlijke ervaringen en verhalen staan deze avond centraal. Zo hopen we tot nieuwe inzichten te komen. Aansluitend aan de discussie kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis maken met elkaar.

Andrée van Es, wethouder van Amsterdam, leidt de avond in, wetenschapper Bart Oudemans geeft een lezing en de cabaretgroep de Islama’s treden op. Tijdens het debat gaan diverse prominente Amsterdammers in gesprek over het thema discriminatie o.l.v. Kirsten van den Hul (presentatrice en VN vrouwenvertegenwoordiger). De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van zelforganisaties, vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers, belangenorganisaties, en politici.

Praktische informatie en aanmelden

Datum: 1 december 2011, 17.30-20.30uur

Locatie: Trouw Amsterdam, Wibautstraat 127

Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht.

Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Chella Valkering. T. 020-617 21 17 E.chella@cianogroup.nl | www.amsterdam.nl/discriminatie