Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Opnames PlayandPeace videoclip “ChangeOurGame”

Opnames PlayandPeace videoclip ChangeOurGame

Afgelopen weekend zijn er opnames geweest voor de videoclip ChangeOurGame van PlayandPeace. De afgelopen weken hebben Nederlandse en Belgische artiesten samengewerkt aan een speciaal lied voor PlayandPeace. Uit deze samenwerking is ChangeOurGame onstaan. PlayandPeace en de Johan Cruyff Foundation hebben samen met de gemeente Molenbeek in reactie op de aanslagen in Brussel in maart 2016 een uitdaging geformuleerd om positieve verandering te bewerkstelligen. Het lied is een reflectie van de strategie die Molenbeek heeft gemaakt in samenwerking met PlayandPeace en de Johan Cruyff Foundation.

Een centraal thema binnen de uitdaging is het samenbrengen van alle inwoners van Brussel en daarbuiten. Daarom worden, door een speciaal lied te maken voor niet alleen de stad, maar heel Europa, alle mensen uitgenodigd om zich aan te sluiten bij PlayandPeace en zich in te zetten voor en samen te werken aan vrede.

Artiesten

Het lied is een samenwerking van verschillende artieseten uit Nederland en België

  • Ronin Movin Arts uit BXL: Nico Vongola, Jonathan Dikaay, Nicolas Gutierrez de la Torre, Moustapha Sarr, Inès Ridane, Jonathan Tshimanga, Justine Scournaux, Chun debra
  • Scott&Young band uit Netherlands: Lisanne de Jong, Michael Schotanus (zanger/schrijver), Rob Muilwijk (gitaar), Tijmen Kooiker (gitar), Martijn Groeneveld (drummer)
  • Belgische Rapper uit BXL: Quentin Hendrick (alias ‘Quendryk’)
  • Nederlandse Rapper: Rocky Soekha (a.k.a. THC)

Belgische prominenten

Verschillende Belgische sporthelden spelen een centrale rol in de videoclip. Daarnaast zie je onder andere Minister Fadila Laanan, de burgemeester van Molenbeek-Saint-Jean Françoise Schepmans, wethouder van Sport Ahmed El Khannouss and wethouder van Sociale Cohesie Sarah Turine.

Families van slachtoffers

Wat de videoclip zeer speciaal maakt is de aanwezigheid van familieleden van slachtoffers van de aanslag op 22 Maart 2016. Daarnaast is er een groep jongeren uit Amsterdam die meedoen aan de videoclip. Zij doen dit samen met een groep jongeren uit Molenbeek naar aanleiding van eeen bezoek van de Molenbeekse jongeren op 9 november in Amsterdam.

Opnames Live op Facebook

Afgelopen weekend waren de opnames van de videoclip live te volgen via de Facebook Pagina van PlayandPeace (http://facebook.com/playandpeace)

PlayandPeace in de media

Het maken van de videoclip is opgemerkt door RTL.be


Molenbeek: tournage d’un clip dans le cadre du projet “Play and Peace”

14 December lancering videoclip en wedstrijd

Op 14 december a.s. zal de officiele videoclip worden gelanceerd. De lancering is tevens het startsein voor een zangwedstrijd. Op het YouTube kanaal “ChangeOurGame” zullen – na 14 december – alle ingzonden videos voor de wedstrijd worden gepubliceerd. Meer informatie over de wedstrijd volgt zo spoedig mogelijk.

Alle opbrengsten van het lied “ChangeOurGame” gaat naar het PlayandPeace project voor Molenbeek en naar de kinderen van de Brusselse families die slachtoffer zijn geworden van de terroristische aanslag op metrostation Molenbeek en vliegveld Zaventem.

Meer informatie over PlayandPeace kan je vinden op www.playandpeace.com

Related Posts