Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Ramadan Festival

Initiatief van: Ahmed Larouz, general manager Bridgizz.

Doel: Het stimuleren van ontmoetingen en blijvend contact tussen moslims en niet-moslims, zodat mensen met verschillende sociale, culturele en religieuze achtergronden elkaar leren kennen in hun directe leefomgeving.

Aanpak: Tijdens de Ramadanperiode nodigen moslimfamilies geïnteresseerde buurtgenoten uit voor een ‘blind date’ in hun huis om de iftar, de maaltijd na zonsondergang, met hen te delen. Daarnaast zijn er lezingen en feestelijkheden om met elkaar kennis te maken. Het Ramadan Festival is dan ook geen religieus evenement, maar een viering van ontmoetingen.

Resultaat: Sinds de eerste editie van het Ramadan Festival in 2005 is het Festival uitgeroeid tot een groots evenement met inmiddels zelfs internationale reikwijdte. Met vele activiteiten in veertig steden in binnen- en buitenland is het duidelijk dat het Ramadan Festival leeft en groeit!

Ahmed Larouz is managing director van Bridgizz en initiator van het Ramadan Festival. Met dit initiatief was hij een van de winnaars van ‘The Marketplace of Ideas-competitie’ georganiseerd door de Verenigde Naties (Turkije, 2009).
Ahmed Larouz heeft het Ramadan Festival ook in andere landen succesvol geïntroduceerd.
zoals UK, België, Zwitserland en Noorwegen.