Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Lancering online campagne Cruyff Court Mbo Mpenza

Lancering online campagny Cruyff Court Mbo Mpenza

Brussel werd op 22 maart 2016 getroffen door afschuwelijke terroristische aanslagen. PlayandPeace en de Johan Cruyff Foundation hebben samen met de gemeente Molenbeek in reactie hierop een uitdaging geformuleerd.

Ze willen bijdragen aan meer binding tussen mensen in Brussel en de sociale cohesie binnen de stad te versterken. Ze willen vooruit naar een vreedzame samenleving en de weg naar verdeeld sluiten.
Het doel van de uitdaging is om een zichtbaar symbool van eenheid in verscheidenheid in Molenbeek te bouwen. Een plek waar de kinderen kunnen spelen en leren. Een “Cruyff Court” in Molenbeek. Een Cruyff Court is een modern sportveld en gaat gepaard met de 14 regels van Johan Cruyff (o.a. respect, verantwoordelijkheid, teamspeler, integratie).

Op 11 juni is men in Molenbeek begonnen met een bewustmakingscampagne, met de steun van het college van burgemeester en wethouders van Molenbeek en vele andere politici, publieke figuren en leiders uit de gemeenschap.

De online campagne startte officieel op 22 november met de publicatie van de video op het YouTube kanaal van Play and Peace #ChangeOurGame: https://www.youtube.com/channel/UCFAJTkS2VB4dWKEtCyD_J1Q

In onderstaande video kan je getuigenissen van Jan Vertonghen, Arjen Robben en Jan Mulder zien:

De Court krijgt de naam van haar ambassadeur: “Cruyff Court Mbo Mpenza”.

Play and Peace is nog op zoek naar donaties voor het Cruyff Court project in Molenbeek. Wil je Play and Peace steunen om de eerste Cruyff Court in Brussel te realiseren ga dan naar http://www.playandpeace.com

Related Posts