Scroll Top
Notweg 32 ● 1068 LL Amsterdam

Nominaties voor de eerste Diwan Awards Holland van start

FB-Diwan-Awards-van-start

Succesvol Belgisch event voor talenten met een Marokkaanse achtergrond nu ook in Nederland

In mei dit jaar worden er voor het eerst in Nederland Diwan Awards gehouden. ‘Diwan Awards Holland’ is een internationaal erkenningsaward voor getalenteerde Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond. Diwan Awards komt oorspronkelijk uit België en is in 2013 in het leven geroepen om Belgen met een Marokkaans achtergrond publiekelijk te erkennen en te eren vanwege zijn of haar prestaties en positieve bijdrage aan de samenleving.

Diwan betekent ‘licht’ in het Arabisch. Met Diwan Awards Holland willen wij ook in Nederland een positief licht schijnen op diegenen die het goed doen in onze maatschappij en die tegelijkertijd een rolmodel zijn voor de jeugd. Met Diwan Awards willen wij iedereen, en vooral ook jongeren, laten zien dat je met een buitenlandse afkomst in Nederland het ver kan schoppen, of je nu een moeilijke of een makkelijke jeugd hebt gehad.

Ahmed Larouz, initiator van Diwan Awards Holland, ziet grote mogelijkheden: “Ik heb gezien wat een mooie en positieve invloed Diwan Awards in België heeft. Ik wil hetzelfde voor Nederland. We hebben in Nederland heel veel verschillende culturen, in Amsterdam alleen al zijn er 180 nationaliteiten. Momenteel staan de Marokkaanse Nederlanders in een slecht daglicht. Met Diwan Awards willen we laten zien dat er een grote groep Marokkaanse Nederlanders is die een geïntegreerd onderdeel zijn van onze samenleving. Die het ver hebben geschopt, tot advocaat, arts, ondernemer, en die het waard zijn voor jongeren om naar op te kijken. En als het aan mij ligt blijft het niet bij deze ene editie van Diwan Awards Holland, maar komen er meer en richten wij ons niet alleen op de Marokkaanse Nederlanders – dat is slechts het begin -, maar ook op Turkse Nederlanders, Surinaamse Nederlanders en uiteindelijk alle Nederlanders. Zodat iedereen, vanuit zijn of haar achtergrond, kan zien dat je, ongeacht je achtergrond het ver kan schoppen in Nederland. We laten zien dat wij allemaal Nederlanders zijn die werken aan een samenleving waar we allemaal deel van uitmaken.”

Eerste editie Diwan Awards Holland

De eerste editie van Diwan Awards Holland heeft als doel meerwaarde te bieden aan het imago van Nederlandse Marokkanen als groep, maar ook aan dat van individuen met een gemengde achtergrond.

De Diwan Awards publieksprijzen zijn ingedeeld in de volgende 11 categorieën:

 • Geneeskunde & Gezondheid
  Onderscheiding voor professional in de gezondheidszorg van het jaar.
 • Advocatuur & Recht
  Onderscheiding voor juridische professional van het jaar.
 • Techniek & IT
  Onderscheiding voor ingenieur, technici, ICT van het jaar.
 • Onderwijs
  Onderscheiding voor docent van het jaar.
 • Ondernemerschap
  Onderscheiding voor een bedrijf of beginnende ondernemer van het jaar.
 • Management
  Onderscheiding manager van het jaar.
 • Vrouw
  Hulde aan de vrouw van het jaar die zich onderscheidt door haar handelingen en inzet.
 • Stichting
  Onderscheiding voor vereniging of stichting van het jaar.
 • Sport
  Onderscheiding voor sportman of sportvrouw van het jaar.
 • Kunst & Cultuur
  Onderscheiding voor individuele of collectieve artistieke prestatie van het jaar.

Voor elke categorie kan tot 31 maart op www.diwanwardsholland.nl iemand worden genomineerd waarvan men denkt dat diegene een Diwan Award verdient. Na de nominatieronde worden er uit de nominaties per categorie drie uitblinkers gekozen waar het publiek vervolgens tot 30 april op kan stemmen. De winnaars van de verschillende categorieën gaan uiteindelijk naar huis met een Diwan Award.

Juryprijs

De jury huldigt met deze award een persoonlijkheid die door zijn of haar acties een bijdrage heeft geleverd aan een positiever imago binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. De winnaar van deze prijs wordt door de jury bepaald.

Related Posts